null
Needle off– MALI, ALI MOĆAN POMOĆNIK U SVAKOJ ORDINACIJI.

Needle off– MALI, ALI MOĆAN POMOĆNIK U SVAKOJ ORDINACIJI.

Published by Novae Team on 7th Jun 2022

Sve do nedavno, ponovno zatvaranje upotrijebljenih igala bilo je opasno, ali neizbježno. Ozljede od ponovnog zatvaranja igle nakon upotrebe imaju ogroman učinak na medicinske djelatnike i pacijente. Broj incidenata se procjenjuje na 2 do 3,5 milijuna slučajeva godišnje, a tjelesne, psihičke i financijske posljedice su dalekosežne – u tolikoj mjeri da su dovele do međunarodne zabrane ponovnog zatvaranja igala. 

Rješenje je tu!

NeedleOff je diskretan i jednostavan uređaj zbog kojega ponovno zatvaranje upotrijebljenih igala te mogućnost povrede postaje prošlost. 


Uređaj je namijenjen svima, nema zbunjujućih uputstava za upotrebu niti kompliciranih radnji - upute na ekranu vode korisnika kroz cijeli proces te mu pokazuju broj završenih procedura uklanjanja igala. Princip funkcioniranja je više no jednostavan:

  • a)umetanje igle na šprici u uređaj
  • b)uređaj hvata i odvrće iglu sa navoja
  • c)signalizacija na uređaju otkriva kada je igla skinuta sa šprice.



             




Igla koja je odvrnuta sa šprice pada u Sharptainer, poseban spremnik kapaciteta do 400 igala koji se nakon postizanja maksimalne popunjenosti zatvara kako ne bi došlo do prepunjavanja. Puni Sharptainer moguće je zabrtviti prilikom konačnog odlaganja te ga zamijeniti sa novim. S obzirom da se u Sharptainer odlažu samo igle, a ne i plastični poklopci igala, plastične dijelove je moguće odložiti kao nemedicinski otpad i reciklirati.

NeedleOff uređaj je kompatibilan sa iglama za dentalnu anesteziju svih dostupnih veličina. Gripper Cassette, poseban nastavak u obliku lijevka, hvata čak i blago savijene igle te ih sa sigurnošću skida sa šprice. Gripper Cassette je moguće mijenjati te dezinficirati nakon svake upotrebe kako bi se smanjio rizik od unakrsne kontaminacije. Zahvaljujući ugrađenoj bateriji koju je moguće ponovno puniti, uređaj se lako dijeli između više ordinacija te se na kraju dana stavlja na punjenje kako bi vas uređaj ujutro dočekao spreman.

Sigurnost koju osjećate kada znate da niti jedna kontaminirana igla ne ostaje otvorena u ordinaciji omogućuje vam da se maksimalno posvetite liječenju umjesto da brinete o sigurnosti svojeg osoblja i pacijenata.