null
Anestezija koja štedi Vaše vrijeme

Anestezija koja štedi Vaše vrijeme

Published by Novae Team on 30th Nov 2022

image

DentalHiTec je francuska tvrtka koja je nastala 1997. godine pod vodstvom oralnog kirurga dr. Alain Villettea. Njegov naum bio je stvaranje proizvoda koji će poboljšati djelovanje i primjenu anestetika u stomatološkim zahvatima. Uz pomoć sina Olivera razvio je prvih nekoliko prototipova i počeo ih distribuirati te se tako dokazao i stvorio DentalHitec kakvog danas znamo, pionira u inovacijama u području lokalnih anestezija.

Glavni proizvodi su električni uređaji u obliku olovke kojima se, kao najnovija inovacija, anestetik primjenjuje u preciznim količinama.

Uređaji su ergonomski oblikovani te pristaju u svaku ruku.

 A person with her arms crossed</p><p>
		Description automatically generated with low confidence                     image

Inovacije tvrtke DentalHiTec bazirane su na teoriji dr. R. Nougéa iz 20. stoljeća koja govori da je najbolji način primjene anestezije što je moguće bliže apeksa, izravno u spužvastu kost. Inovacije u stomatologiji zaslužne su za potpuno mijenjanje procesa rada tokom stomatoloških tretmana – stomatološke jedinice, rendgenski uređaji i instrumenti doživjeli su pravi procvat u zadnjih stotinjak godina. Uzevši u obzir ovaj napredak, iznenađujuće je koliko je malo promjena uvedeno u postupak primjene anestezije, posebice ako znamo da je ovo prvi kontakt pacijenta sa stomatologom te važnost uspostavljanja prijateljskog i ugodnog okruženja lišenog boli.

 

 

DentalHiTec mijenja ovu zastarjelu tradiciju u potpunosti svojim inovativnim značajkama! Nasuprot tradicionalnim oblicima anesteziranja poput infiltracije, intraligamentarne, palatalne i interpulpalne anestezije, DentalHiTec omogućava brzu i bezbolnu anesteziju, bez svih poznatih rizika.

Kako bi se postigla bezbolna primjena anestezije te olakšao posao stomatolozima, stvoren je inovativni sustav koji se koristi bez uporabe pritiska, ubrizgavajući predodređenu količinu anestetika za lokaliziranje njegovog djelovanja.

 

image

 

QuickSleeper5 je najpotpuniji uređaj za primjenu anestezije trenutno na tržištu.  QuickSleeper omogućuje primjenu učinkovite i bezbolne anestezije bez nepotrebnog utrnuća okolnih mekih tkiva. Sa samo jednom injekcijom moguće je anestezirati od 2 do 6 zuba, što olakšava planiranje dugih tretmana, a pacijentu i stomatologu otklanja stres tokom zahvata, posebice kada je riječ o djeci ili osobama sa izraženim strahom od posjeta stomatologu. Uređaj omogućuje primjenu intraosealne anestezije kod djece, ali njegova posebnost leži u mogućnosti primjene intraosealne anestezije i kod odraslih, što ga čini jedinim uređajem sa tom karakteristikom. Bezbolnost tretmana osigurava primjena posebno razvijenih Effitec® igala koje zarezuju tkivo prilikom penetracije (umjesto kidanja tkiva kao kod klasičnih igala), a zahvaljujući svojoj mogućnosti rotacije, lako penetriraju u spužvastu kost odraslih.

A person holding a knife</p><p>
			Description automatically generated with low confidence

Bežični uređaj SOAN ima integrirano „real-time“ računanje otpora tkiva prilikom penetracije, prilagođavajući brzinu i pritisak primjene anestezije što omogućuje bezbolno ubrizgavanje. Pedala pomoću koje se kontroliraju funkcije SOAN uređaja pretvara mehaničku energiju u radio valove te na taj način omogućuje upravljanje uređajem. Nema brige oko zamjene baterija niti punjenja uređaja!

Text</p><p>
				Description automatically generated

 

 

SleeperOne5 je uređaj koji omogućuje bezbolnu primjenu anestezije zahvaljujući kontroliranom unosu anestetika metodom kap-po-kap. Ovaj inovativni pristup pospješuje učinkovitost svake injekcije i smanjuje mogućnost pojave boli nakon tretmana. Elektronsko praćenje otpora koje pruža gusto tkivo u koje se injektira anestetik te automatska prilagodba pritiska otklanja mišićni zamor kod stomatologa koji izvede desetke ovakvih zahvata na dan.

A close-up of a person's hand holding a syringe</p><p>
					Description automatically generated with low confidence

 

Svaki navedeni proizvod također pokazuje količinu anestetika u njemu. 

Kako biste od svojih uređaja dobili maksimum, preporuča se korištenje patentiranih Effitec® igala koje zbog svojih reznih sposobnosti sličnih skalpelu izuzetno smanjuju traumu tkiva kod primjene. Effitec® igle kompatibilne su sa svim metričkim modelima šprica dostupnim na tržištu te su prigodne za sve tehnike anesteziranja.